Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Χειρουργικές Ποδιές


 Τα χειρουργικά καλύμματα που χρησιμοποιούνται στις χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και οι μπλούζες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού σήμερα στα χειρουργεία των κρατικών νοσοκομείων είναι κατά 90% πολλαπλών χρήσεων, κατασκευασμένα από βαμβακερό ύφασμα. Ο ιματισμός αυτός με την αραιή ύφανσή του, επιτρέπει την διείσδυση των μικροοργανισμών, ιδιαίτερα όταν βραχεί. Δεν παρέχει την απαιτούμενη προστασία στον ασθενή και στην χειρουργική ομάδα και σαν αποτελέσματα αυτού ευνοούνται οι λοιμώξεις του χειρουργικού τραύματος και αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών από τον ασθενή προς την χειρουργική ομάδα.
Στα χειρουργεία υπάρχει μικρός αριθμός χειρουργικών μπλουζών που παρέχουν προστασία, σύμφωνα με τους κατασκευαστές μέχρι 70 χρήσεις, αλλά μετά συγκεντρώνει τα μειονεκτήματα του ρουχισμού πολλαπλών χρήσεων, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από βαμβακερό ύφασμα.
Όσον αφορά τις χειρουργικές μπλούζες μιας χρήσεως, λόγω περιορισμένου αριθμού, χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις επεμβάσεων που υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών στο προσωπικό, όπως όταν χειρουργούνται ασθενείς με AIDS ή Ηπατίτιδα Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου