Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Γυάλια Προστασίας


POLYDENTIA_Vista-Tec-ultra-light-Eyeshield.jpg


Προστατευτική ασπίδα ματιών, πολύ ελαφριά

Οι γνωστές ασπίδες Vista-Tec τώρα διατίθενται σε νέα μικρότερη εκδοχή για προστασία ματιών.

•    Πολύ ελαφριά
•    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με χειρουργική μάσκα
•    Με κομψό σκελετό που διατίθεται σε 6 χρώματα.


POLYDENTIA_Clipon-02.jpg

Κλιπς που ταιριάζουν σε κάθε σκελετό γυαλιών.


Το Clipon είναι ένα πλαστικό κλιπ για την συγκράτηση των ασπίδων της Vista-Tec το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσαρμόζεται σε σκελετούς γυαλιών. Είναι διαφανές και ελαφρύ. Το L-Clipon είναι μια νέα συσκευασία, που περιλαμβάνει Clipon σε συνδυασμό με μεγαλύτερες διαφανείς ασπίδες: L-shields που εφαρμόζουν σε μεγεθυντικούς φακούς.



H ελαφριά σαν φτερό ασπίδα προστασίας.


Η Vista-Tec είναι μια μάσκα που προσφέρει ολική προστασία του προσώπου. Η νέα Vista-Tec Ultra Light έχει πολύ ελαφρύ σκελετό και νέες υποδοχές για την ασπίδα, ενσωματωμένες στο σκελετό οι οποίες κάνουν την στερέωση της ασπίδας ευκολότερη και πιο πρακτική.

Η ασπίδα προσαρμόζεται σε γωνία και ύψος. Ο σκελετός διατίθεται στα χρώματα: λευκό, διαφανές, διαφανές κίτρινο, διαφανές γαλάζιο, διαφανές πράσινο και διαφανές ροζ.

•    Πολύ ελαφριά μάσκα (16 g)
•    Άνετη στο φόρεμα
•    Το κλιπ υποδοχής της ασπίδας είναι ενσωματωμένο στο σκελετό για ευκολότερη και πρακτικότερη στερέωση της ασπίδας
•    Προστατεύει όλο το πρόσωπο
•    Ανθίσταται στις εκδορές


POLYDENTIA_Vista-Tec-Ultra-Light-04.jpg
POLYDENTIA_Vista-Tec-Ultra-Light-03jpg.jpg

Χειρουργικές Ρόμπες




ASEPTA Surgical Gown SMS 
Ρόμπες Χειρουργείου αποστειρωμένες μιας χρήσης, υποαλλεργικές, αδιάβροχες. Κατασκευάζονται από μη υφασμένο υλικό (non-woven) τύπου SMS άριστης ποιότητας χωρίς χνούδια και χωρίς ατέλειες. Παρέχουν αποτελεσματική αντιβακτηριδιακή προστασία και απόλυτη ασφάλεια από υγρά, νερό ή αλκοόλ.Προκειμένου να εξασφαλίζεται τέλεια εφαρμογή και προστασία οι χειρουργικές ρόμπες SMSδιαθέτουν τέσσερις (4) ανθεκτικές και μακριές ζώνες οι οποίες δένουν ανά δύο ώστε να παρέχουν σωστή περίδεση. Στο σημείο του λαιμού και πίσω υπάρχει ρυθμιζόμενο βέλκρο προκειμένου να εφαρμόζει σε κάθε μέγεθος λαιμού ενώ περιμετρικά της «λαιμόκοψης» έχει γαζωθεί non woven «ρέλι» για επιπλέον άνεση και προστασία από ερεθισμούς. Τέλος στην απόληξη των μανικιών υπάρχουν ραμμένες βαμβακερές, ελαστικές μανσέτες. Όλες οι ραφές είναι εσωτερικές τεχνοτροπίας ultrasonic για επιπλέον προστασία και αντοχή. Είναι αποστειρωμένες με ακτινοβολία «γ» και συσκευασμένες σε ασφαλή συσκευασία blister. Σε κάθε συσκευασία περιέχεται και μία non woven χειροπετσέτα χειρουργείου μιας χρήσης. Διατίθενται σε χρώμα σιελ.


Ρόμπες Χειρουργείου αποστειρωμένες μιας χρήσης ενισχυμένες, υποαλλεργικές, αδιάβροχες. Κατασκευάζονται από μη υφασμένο υλικό (non-woven) τύπου SMS άριστης ποιότητας χωρίς χνούδια και χωρίς ατέλειες. Παρέχουν αποτελεσματική αντιβακτηριδιακή προστασία και απόλυτη ασφάλεια από υγρά, νερό ή αλκοόλ. Οι ρόμπες εσωτερικά φέρουν επιπλέον ενίσχυση σε όλο το μπροστινό μέρος (από το ύψος του λαιμού έως και κάτω από τα γόνατα) καθώς επίσης και στα δύο μανίκια (από τον ώμο έως τον καρπό)Προκειμένου να εξασφαλίζεται τέλεια εφαρμογή και προστασία οι χειρουργικές ρόμπες SMSδιαθέτουν τέσσερις (4) ανθεκτικές και μακριές ζώνες οι οποίες δένουν ανά δύο ώστε να παρέχουν σωστή περίδεση. Στο σημείο του λαιμού και πίσω υπάρχει ρυθμιζόμενο βέλκρο προκειμένου να εφαρμόζει σε κάθε μέγεθος λαιμού ενώ περιμετρικά της «λαιμόκοψης» έχει γαζωθεί non woven «ρέλι» για επιπλέον άνεση και προστασία από ερεθισμούς. Τέλος στην απόληξη των μανικιών υπάρχουν ραμμένες βαμβακερές, ελαστικές μανσέτες. Όλες οι ραφές είναι εσωτερικές τεχνοτροπίας ultrasonic για επιπλέον προστασία και αντοχή. Είναι αποστειρωμένες με ακτινοβολία «γ» και συσκευασμένες σε ασφαλή συσκευασία blister. Σε κάθε συσκευασία περιέχεται και μία non woven χειροπετσέτα χειρουργείου μιας χρήσης. Διατίθενται σε χρώμα σιελ.

                                   ASEPTA Surgical Gown SMS reinforced 

Χειρουργικά Κοστούμια


ASEPTA Surgical Suit SMS
Κοστούμια Χειρουργείου μη αποστειρωμένα, μιας χρήσης, υπαλλεργικά, αδιαφανή και αδιάβροχα. Κατασκευάζονται από μη υφασμένο υλικό (non-woven) τύπου SMS άριστης ποιότητας χωρίς χνούδι και χωρίς να δημιουργεί ερεθισμούς. Αποτελούνται από άνετη μπλούζα με κοντό μανίκι και τσέπη και παντελόνι με λάστιχο στην μέση και τσέπη στο πίσω μέρος.Είναι πολύ άνετα στην εφαρμογή τους, δροσερά και αφήνουν μια αίσθηση υφάσματος. Όλες οι ραφές είναι πολύ ενισχυμένες προκειμένου να αντέχουν και στην σκληρότερη καταπόνηση. Διατίθενται σε χρώμα σιέλ.



ASEPTA Surgical Suit SPUNLACE
Κοστούμια Χειρουργείου μη αποστειρωμένα, μιας χρήσης, υπαλλεργικά, αδιαφανή και αδιάβροχα. Κατασκευάζονται από μη υφασμένο υλικό (non-woven) τύπου SPUNLACE άριστης ποιότητας χωρίς χνούδι και χωρίς να δημιουργεί ερεθισμούς. Αποτελούνται από άνετη μπλούζα με κοντό μανίκι και τσέπη και παντελόνι με λάστιχο στην μέση και τσέπη στο πίσω μέρος.Είναι πολύ άνετα στην εφαρμογή τους, δροσερά και αφήνουν μια αίσθηση υφάσματος. Όλες οι ραφές είναι πολύ ενισχυμένες προκειμένου να αντέχουν και στην σκληρότερη καταπόνηση. Διατίθενται σε χρώμα σιέλ.

Καπέλα Χειρουργείου


  

 Καπέλα χειρουργείου υποαλλεργικά. μη αποστειρωμένα μιας χρήσης. Κατασκευάζονται από μη υφασμένο υλικό (non-woven) άριστης ποιότητας χωρίς χνούδια και χωρίς ατέλειες.Εξασφαλίζουν τέλεια εφαρμογή και προστασία, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου το τριχωτό της κεφαλής. Παρέχουν καλό αερισμό είναι ανθεκτικά και πολύ άνετα στον χρήστη. Όλες οι ραφές είναι εσωτερικές για επιπλέον προστασία και αντοχή. Διατίθενται σε τρεις τύπους και σε χρώμα ανοικτό πράσινο.

  •  Δετά : διαθέτουν  στην απόληξη του καπέλου δύο πλευρικές ενισχύσεις προκειμένου να επιτυγχάνεται ασφαλές δέσιμο, παρέχοντας ταυτόχρονα άνεση και τέλεια εφαρμογή στον χρήστη. Κατάλληλα μόνο για κοντά μαλλιά
  • Με λάστιχο πίσω : Στο ήμισυ του καπέλου και περιμετρικά διαθέτουν λάστιχο προκειμένου να επιτυγχάνεται εξαιρετική εφαρμογή και προστασία. Κατάλληλα για κοντά και μακριά μαλλιά
  • Με λάστιχο ολόγυρα : διαθέτουν λάστιχο περιμετρικά του καπέλου προκειμένου να επιτυγχάνεται απόλυτη εφαρμογή και προστασία Κατάλληλα για μακριά και ογκώδη  μαλλιά.

Σφάλματα Από Το Ιατρικό Και Το Νοσηλευτικό Προσωπικό Στη Χειρουργική Αίθουσα


Στο 18,3% των ασθενών δεν επιτεύχθηκε έλεγχος ταυτοποίησης κατά την είσοδο στη χειρουργική αίθουσα, ενώ στο 1,7% έγινε εσφαλμένη ταυτοποίηση. Επίσης, στο 21,7% των ασθενών ο αναισθησιολόγος δεν έλεγξε το μηχάνημα αναισθησίας πριν από τη διασωλήνωση.
Δείτε Περισσότερα...

 Ποδονάρια Χειρουργείου Πλαστικά
Ποδονάρια Χειρουργείου Πλαστικά.
  • Ποδονάρια πλαστικά μιας χρήσης αρίστης ποιότητας, ιδιαίτερα ελαφριά.
  • Είναι αδιάβροχα, και ανθεκτικά ενώ ταυτόχρονα παρέχουν αντιολισθητική προστασία εξαιτίας της ειδικής κατασκευής στο πέλμα.
  • Περιμετρικά φέρουν λάστιχο προκειμένου προσαρμόζονται σε κάθε μέγεθος παπουτσιού εξασφαλίζοντας τέλεια εφαρμογή στον χρήστη.
  • Επιπλέον παρέχουν την ενδεικνυόμενη προστασία στους χώρους του χειρουργείου, των εργαστηρίων και γενικότερα σε κάθε στείρο περιβάλλον.
  • Διατίθενται σε χρώμα μπλε.


Κίνδυνοι Που Αντιμετωπίζουν Οι Νοσηλευτές Σήμερα Στα Χειρουργεία Και Μέτρα Αντιμετώπισής Τους

                                                                                                                                                                               
Τι κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίζει ένας νοσηλευτής σήμερα και πώς μπορεί να τους αντιμετωπίσει;

Χειρουργικές Μάσκες





 ASEPTA Surgical Face Mask
Μάσκες χειρουργικές
 Μάσκες Χειρουργείου μιας χρήσης, τριών στρωμάτων (3ply) υποαλλεργικές, αδιάβροχες, μη ερεθιστικές, πολύ άνετες στην αναπνοή. Αποτελούνται από δύο φύλλα μη υφασμένου υλικού (non-woven) με προσθήκη, εσωτερικά, ειδικού αντιβακτηριδιακού φίλτρου αποδοτικότητας μεγαλύτερης από 95% (BFE > 95%). Ο τύπος του non-woven υλικού είναι αρίστης ποιότητας, χωρίς χνούδι μη ερεθιστικός. Οι μάσκες έχουν σχήμα ορθογωνίου παραλληλογράμμου διαστάσεων 18cm x9.5cm περίπου.Φέρουν παράλληλες πτυχώσεις σε όλο το πλάτος τους για καλύτερη εφαρμογή και την πλήρη επικάλυψη του κάτω μέρους του προσώπου. Κατά μήκος και στην επάνω πλευρά της μάσκας υπάρχει εσωτερικό επιρρίνειο έλασμα, το οποίο είναι επικαλυμμένο με πλαστική μεμβράνη για να μην οξειδώνεται. Το επιρρίνειο έλασμα με μικρή πίεση παίρνει το σχήμα του προσώπου στο ύψος της μύτης. Οι μάσκες στηρίζονται στο πρόσωπο με κορδόνια ή λάστιχα τα οποία είναι ενισχυμένα και προσαρμοσμένα με τεχνοτροπία “ultrasonic”. Τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα ενώ παράλληλα παραμένουν  σταθερές στην θέση τους.Οι χειρουργικές μάσκες με λάστιχο διατίθενται και σε ατομική σελοφάν συσκευασία φαρμακείου, δύο (2) τεμαχίων. Προσφέρονται σε χρώμα σιέλ.


ASEPTA Dust Face Mask
                                   Μάσκες Σκόνης    
Προστασίας Προσώπου

Μάσκες προστασίας προσώπου σκόνης  («κωνικές»), μιας χρήσης. Είναι υποαλλεργικές, αδιάβροχες, μη ερεθιστικές και πολύ άνετες στην αναπνοή. Κατασκευάζονται από συμπαγές μη υφασμένο υλικό (non-woven) με προσθήκη, εσωτερικά, ειδικού φίλτρου συγκράτησης μικροβίων. Ο τύπος τουnon-woven υλικού είναι αρίστης ποιότητας χωρίς χνούδι, μη ερεθιστικός.Φέρουν εξωτερικά παράλληλες σταθερές πτυχώσεις σε όλο το πλάτος τους για καλύτερη εφαρμογή και την πλήρη κάλυψη της ρινικής και στοματικής κοιλότητας . Κατά μήκος στην επάνω πλευρά της μάσκας υπάρχει εξωτερικό επιρρίνειο ανοξείδωτο μεταλλικό έλασμα. Το επιρρίνειο έλασμα με μικρή πίεση παίρνει το σχήμα του προσώπου στο ύψος της μύτης. Οι μάσκες στηρίζονται στο πρόσωπο με λάστιχα τα οποία είναι ενισχυμένο και προσαρμόζονται γύρω από τα αυτιά. Τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα, ενώ παράλληλα παραμένουν  σταθερές στην θέση τους. Προσφέρονται σε χρώμα σιέλ.


Μάσκες Υψηλής Προστασίας
FFP3
            Μάσκες ειδικών προδιαγραφών με ενσωματωμένη εξωτερική βαλβίδα , για την προστασία του αναπνευστικού συστήματος από χαμηλής τοξικότητας σκόνες, σταγονίδια και καπνούς, έως και 50 φορές πάνω από το μέγιστο επιτρεπτό όριο έκθεσης (ΕΟΕ). Οι μάσκες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να παρέχουν πολύ χαμηλή αντίσταση αναπνοής και άριστη εφαρμογή για την απόλυτη προστασία του χρήστη.Είναι κατασκευασμένες από διπλό αφρώδες περίβλημα ειδικά συμπιεσμένο περιμετρικά, ανθεκτικό στη ζέστη και στην υγρασία. Διαθέτουν δύο λαστιχένιους ιμάντες προκειμένου να στηρίζονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού (πάνω τριχωτό και κάτω αυχένας). Στο εμπρόσθιο μέρος και στο ύψος της μύτης έχει προσαρμοσθεί εύκαμπτο, ρυθμιζόμενο εξωτερικό επιρρίνειο έλασμα το οποίο με μικρή πίεση προσαρμόζεται τέλεια στο πρόσωπο παρέχοντας τέλεια εφαρμογή και προστασία. Κάτω από το επιρρίνειο έλασμα είναι τοποθετημένη η βαλβίδα εκπνοής, για να επιτυγχάνεται ευκολότερη αναπνοή και μείωση της δημιουργίας θερμότητας στο εσωτερικό της μάσκας. Συσκευασμένες σε ασφαλή συσκευασία.


Επίπεδα Άγχους Και Αυτοεκτίμησης Νοσηλευτών Που Εργάζονται Σε Δημόσια Νοσοκομεία


Η διερεύνηση του επιπέδου άγχους και αυτοεκτίμησης των νοσηλευτών και η ανίχνευση των παραγόντων που επιδρούν στην ψυχική τους υγεία.
Δείτε περισσότερα...

Η συμβολή Της Τυποποίησης Και Των Κανονισμών Λειτουργίας Στην Οργάνωση Και Διοίκηση Των Χειρουργείων

Η οργάνωση της λειτουργίας των χειρουρ­γείων απαιτεί συστηματική προσπάθεια, τα αποτελέ­σματα της οποίας έχουν άμεση επίδραση στην ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας αλλά και στη δια­μόρφωση κατάλληλου και ελκυστικού περιβάλλοντος εργασίας για τους εργαζομένους.

Χειρουργικές Ρόμπες


rombes-hartmann-foliodress-comfort-specialΧειρουργικές ρόμπες μιας χρήσης αποστειρωμένες από τριπλό υλικό φλις που απωθεί την υγρασία και διαθέτει ενδιάμεσο στρώμα από μικροΐνες. Προσφέρουν αξιόπιστη προστασία από την υγρασία και τους μικροοργανισμούς, επιτρέπουν τη διέλευση του αέρα, δεν καταστρέφονται από την τριβή και δεν ξεφτίζουν.
Οι χειρουργικές ρόμπες είναι εξοπλισμένες με ελαστική πλεκτή μανσέτα για τους καρπούς και με φαρδιά σταθερή αυτοκόλλητη ταινία Velcro στη λαιμόκοψη. Για την εφάπαξ χρήση στον χειρουργικό τομέα. Χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες για εγχειρήσεις διαφορετικής διάρκειας ή ανάλογα με την ροή υγρών.
Για τους χρήστες που προτιμούν peel-and-go διατίθενται ενδύματα χωρίς πετσέτες και επένδυση κρεπ.
Με μονοκόμματα μανίκια και ιδιαίτερα φαρδιά αλληλοεπικάλυψη του τμήματος της πλάτης. Φέρει διπλή ενίσχυση στα μανίκια και στο θώρακα. Για εγχειρίσεις μεγάλης διάρκειας με μεγάλη ροή υγρών.
Διατίθεται σε 3 διαφορετικά μεγέθη
Μέγεθος Large - Μήκους 130 εκ.
Μέγεθος Extra Large - Μήκους 150 εκ.
Μέγεθος Extra Extra Large - Μήκους 160 εκ
Για Περισσότερα Εδώ...




ASEPTA Examination Gown SMS 


Ρόμπες εξεταστικές μη αποστειρωμένες μιας χρήσης, υποαλλεργικές, αδιάβροχες. Κατασκευάζονται από μη υφασμένο υλικό (non-woven) τύπου SMS άριστης ποιότητας χωρίς χνούδια και χωρίς ατέλειες.Προκειμένου να εξασφαλίζεται τέλεια εφαρμογή και προστασία οι εξεταστικές ρόμπες SMS διαθέτουν δύο (2) ανθεκτικές και μακριές ζώνες οι οποίες παρέχουν σωστή περίδεση. Στο σημείο του λαιμού και πίσω υπάρχουν δύο κορδόνια προκειμένου να εφαρμόζει σε κάθε μέγεθος λαιμού ενώ περιμετρικά της «λαιμόκοψης» έχει γαζωθεί non woven «ρέλι» για επιπλέον άνεση και προστασία από ερεθισμούς. Τέλος στην απόληξη των μανικιών υπάρχουν ραμμένες βαμβακερές, ελαστικές μανσέτες. Όλες οι ραφές είναι εσωτερικές για επιπλέον προστασία και αντοχή. Διατίθενται σε ένα μέγεθος και σε χρώμα σιέλ.




ASEPTA Examination Gown 
Ρόμπες εξεταστικές μη αποστειρωμένες μιας χρήσης, υποαλλεργικές, αδιάβροχες. Κατασκευάζονται από μη υφασμένο υλικό (non-woven) άριστης ποιότητας χωρίς χνούδια και χωρίς ατέλειες.Προκειμένου να εξασφαλίζεται τέλεια εφαρμογή και προστασία οι εξεταστικές ρόμπες διαθέτουν δύο (2) ανθεκτικές και μακριές ζώνες οι οποίες παρέχουν σωστή περίδεση. Στο σημείο του λαιμού και πίσω υπάρχουν δύο κορδόνια προκειμένου να εφαρμόζει σε κάθε μέγεθος λαιμού ενώ περιμετρικά της «λαιμόκοψης» έχει γαζωθεί non woven «ρέλι» για επιπλέον άνεση και προστασία από ερεθισμούς. Τέλος στην απόληξη των μανικιών υπάρχουν ραμμένες, ελαστικές μανσέτες. Όλες οι ραφές είναι εσωτερικές για επιπλέον προστασία και αντοχή. Διατίθενται σε ένα μέγεθος και σε χρώμα σκούρο πράσινο.

Χειρουργικά Αποστειρωμένα Γάντια



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τα χειρουργικά αποστειρωμένα γάντια τύπου "V&L" έχουν τα κάτωθι πλεονεκτήματα:
    www.violak.gr
  • Είναι κατασκευασμένα από 100% φυσικό LATEX.
  • Είναι ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ σε σχήμα και για αυτό το λόγο έχουν άριστη εφαρμογή στο χέρι του χρήστη καθώς και άριστη αφή.
  • Λόγω της πολύ καλής επεξεργασίας διατηρούν κατά την χρήση τους απόλυτη προστασία για τον χρήστη και για τον ασθενή από μολύνσεις.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
 Τα χειρουργικά γάντια με μακριά μανσέτα αποστειρωμένα με ακτινοβολία «γ», μιας χρήσης κατασκευασμένα από φυσικό εκχύλισμα καουτσούκ (λάτεξ).Προσφέρουν άριστη εφαρμογή είναι πολύ λεπτά προκειμένου να μην επηρεάζουν την αφή του χρήστη και ταυτόχρονα πολύ ανθεκτικά για την ασφάλεια του. Είναι ανατομικά σχεδιασμένα με τέλεια ελαστικότητα και ελαφρώς πουδραρισμένα, προκειμένου να εξασφαλίζουν τέλεια εφαρμογή.Το μήκος τους φθάνει τα 30 εκατοστά και στο τελείωμα τους δεν φέρουν γύρισμα (ρεβέρ) για ασφαλέστερη χρήση. Είναι ποιοτικά ελεγμένα ηλεκτρονικά, για την αποφυγή μικροοπών και ατελειών. 

 





Παρακάτω παρακολουθήστε τον σωστό τρόπο που φοράμε τα χειρουργικά γάντια....

Χειρουργικός Ιματισμός



Η χρήση προστατευτικής στολής μιας χρήσης από υλικό φλις συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών ασηψίας στο χειρουργείο. Αυτό ισχύει για τις χειρουργικές μάσκες και σκούφιες καθώς και για τις χειρουργικές ποδιές.
Οι χειρουργικές μάσκες Medimask χάρη στην σύνθεση των υλικών προσαρμόζονται σε διαφορετικούς φαθμούς δερματικής ευαισθησίας. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των χειρουργικών μασκών είναι η επένδυση με μικροφίλτρο αποστείρωσης, χωρίς ίνες γυαλιού, που αποτελείται από οργανικές μικροίνες. Προσφέρει φιλτράρισμα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 99%.
Οι χειρουργικές σκούφιες Medinette κατασκευάζονται από υφασμάτινο υλικό φλις που αναπνέει. Η σειρά περιλαμβάνει διαφορετικά μοντέλα, ώστε να έχετε σε κάθε περίπτωση στη διάθεσή σας μια υγιεινή, δραστική, λειτουργική και αισθητική λύση.
Οι χειρουργικές ρόμπες μιας χρήσης Foliodress Comfort κατασκευάζονται από τριπλό υλικό φλις που απωθεί την υγρασία και διαθέτει ενδιάμεσο στρώμα από μικροίνες. Προσφέρουν αξιόπιστη προστασία από την υγρασία και τους μικροοργανισμούς, επιτρέπουν παρόλα αυτά στο δέρμα να αναπνέει. Είναι άνετες και σας επιτρέπουν να κινείστε ελεύθερα χάρη στη σχισμή που διαθέτουν.

Χειρουργικές Ποδιές


 Τα χειρουργικά καλύμματα που χρησιμοποιούνται στις χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και οι μπλούζες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού σήμερα στα χειρουργεία των κρατικών νοσοκομείων είναι κατά 90% πολλαπλών χρήσεων, κατασκευασμένα από βαμβακερό ύφασμα. Ο ιματισμός αυτός με την αραιή ύφανσή του, επιτρέπει την διείσδυση των μικροοργανισμών, ιδιαίτερα όταν βραχεί. Δεν παρέχει την απαιτούμενη προστασία στον ασθενή και στην χειρουργική ομάδα και σαν αποτελέσματα αυτού ευνοούνται οι λοιμώξεις του χειρουργικού τραύματος και αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών από τον ασθενή προς την χειρουργική ομάδα.
Στα χειρουργεία υπάρχει μικρός αριθμός χειρουργικών μπλουζών που παρέχουν προστασία, σύμφωνα με τους κατασκευαστές μέχρι 70 χρήσεις, αλλά μετά συγκεντρώνει τα μειονεκτήματα του ρουχισμού πολλαπλών χρήσεων, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από βαμβακερό ύφασμα.
Όσον αφορά τις χειρουργικές μπλούζες μιας χρήσεως, λόγω περιορισμένου αριθμού, χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις επεμβάσεων που υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών στο προσωπικό, όπως όταν χειρουργούνται ασθενείς με AIDS ή Ηπατίτιδα Β.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

 Εάν κάθε ασθενής, που εισέρχεται στο νοσοκομείο, κατέχεται από αισθήματα φόβου και ανησυχίας, αυτός που πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, έχει περισσότερο έντονα αυτά τα συναισθήματα, ο βαθμός των οποίων επηρεάζεται από τη σοβαρότητα της εγχειρήσεως και τη νευροψυχική κατάσταση του αρρώστου.
Δείτε Περισσότερα...

Τα Στάδια Της Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής

Προεγχειρητικό Στάδιο


  • Ασκήσεις και σωματικές δραστηριότητες:
 
-        - Ασκήσεις βαθιάς αναπνοής
         - Βήχας
         - Εξάσκηση της αναπνοής
         - Αλλαγή θέσης
         - Ασκήσεις κάτω άκρων
         - Κάλτσες πνευματικής συμπίεσης

  • Διαχείριση Πόνου:

         - Έννοια των PRN οδηγιών για τα φάρμακα
         - Αντλία ελεγχόμενης από τον ασθενή αναλγησίας, ανάλογα με την περίπτωση
         - Χρονικό διάστημα για καλύτερη επίδραση των φαρμάκων
         - Υποστήριξη της τομής
         - Επιλογές μη φαρμακολογικής αντιμετώπισης του πόνου
  • Επίσκεψη αναισθησιολόγου

  • Προετοιμασία σώματος:

        - Τίποτα από το στόμα
        - Φαρμακευτική αγωγή για των ύπνο το προηγούμενο βράδυ
        -Έντυπο προεγχειρητικού ελέγχου (επανεξέταση όλων των στοιχείων)
    - Επισκέπτες και αίθουσα αναμονής
    - Μεταφορά στο χειρουργείο με φορείο

Διεγχειρητικό Στάδιο

  • Προθάλαμος χειρουργείου:

         - Προετοιμασία του δέρματος
         - Ενδοφλέβιες γραμμές και υγρά
         - Φάρμακα
  • Χειρουργική αίθουσα:

         - Χειρουργικό τραπέζι
         - Φώτα και συνήθης εξοπλισμός (π.χ. μόνιτορ καρδιακής παρακολούθησης, παλμικό οξύμετρο, συσκευή θέρμανσης)
         - Ζώνη ασφαλείας
         - Αισθήσεις
         - Προσωπικό

Μετεγχειρητικό Στάδιο
  • Μονάδα ανάνηψης:

         - Συχνή μέτρηση ζωτικών σημείων, αξιολογήσεις (προσανατολισμός, κινητικότητα των άκρων, δύναμη σύλληψης)
-          - Επιθέματα, παροχετεύσεις, σωλήνες, καθετήρες
         - Ενδοφλέβιες γραμμές
         - Αναλγητικά, μέτρα ανακούφισης
         - Ενημέρωση της οικογένειας
         - Αισθήσεις
         - Αεραγωγοί, οξυγονοθεραπεία, παλμική οξυμετρία
         - Προσωπικό
  • Μεταφορά στο χειρουργικό τμήμα (με φορείο):

         - Συχνή λήψη ζωτικών σημείων
         - Αισθήσεις
         - Αναλγητικά, μη φαρμακολογικές στρατηγικές
         - Τίποτα από το στόμα, σταδιακός εμπλουτισμός διαιτολογίου
         - Ασκήσεις
         - Έγκαιρη έγερση
         - Επισκέψεις της οικογένειας


ΠΗΓΗ: Pamela Lynn

Προεγχειρητικές Πληροφορίες Για Περιπατητικούς Ασθενείς

Οι νοσηλευτές παρέχουν προφορικές και γραπτές οδηγίες σχετικά με τα ακόλουθα για τους ασθενείς που θα χειρουργηθούν στο τμήμα ημερήσιας νοσηλείας:
  • Καταγράφουν όλα τα φάρμακα που λαμβάνονται καθημερινά, κ  αι ρωτάνε το γιατρό γι αυτά που πρέπει να ληφθούν ή να παραλειφθούν το πρωί πριν την χειρουργική επέμβαση.
  • Ενημερώνουν τον χειρούργο, εάν διαπιστώσουν κρυολόγημα ή λοίμωξη πριν την χειρουργική επέμβαση.
  • Καταγράφουν τις αλλεργίες και βεβαιώνονται ότι το προσωπικό του χειρουργείου τις γνωρίζει.
  • Αφαιρούν το βερνίκι νυχιών και το μακιγιάζ την ημέρα της επέμβασης.

Ενημερώνουν τον ασθενή για:
  • Περιορισμούς στο τι μπορεί να φάει ή να πιεί πριν από την επέμβαση και το χρόνο έναρξης αυτών των περιορισμών.
  • Το χώρο και το χρονικό διάστημα άφιξής του για τη διαδικασία, καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο, εκτέλεσής της.
ΠΗΓΗ: Pamela Lynn

Περιεγχειρητική Νοσηλευτική

Νοσηλευτική αξιολόγηση και παρέμβαση για χειρουργική επέμβαση

Ο νοσηλευτής κατά τη φάση πριν την εισαγωγή ή κατά την εισαγωγή αξιολογεί τα ακόλουθα:
  •  Βασική σωματική κατάσταση
  •  Βασική διανοητική κατάσταση
  •  Αλλεργίες και ευαισθησίες
  •  Ενδείξεις κακοποίησης ή παραμέλησης
  •  Πολιτισμικούς, συναισθηματικούς, καθώς και κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες
  •  Πόνος (ολιστική αξιολόγηση)
  •  Ιστορικό λαμβανόμενων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων και των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και των συμπληρωμάτων
  •  Ιστορικό αναισθησίας
  •  Αποτελέσματα ακτινολογικών εξετάσεων και άλλων προεγχειρητικών εξετάσεων
  •  Παραπομπές
  •  Αλλαγές στη σωματική κατάσταση που απαιτούν συμπληρωματικό εξοπλισμό ή υλικά.

Επίσης ο νοσηλευτής:
  • Παρέχει προεγχειρητική εκπαίδευση στους ασθενείς  
  • Προσδιορίζει εάν έχει δοθεί συναίνεση μετά από ενημέρωση και αν γνωρίζει για τη σχεδιαζόμενη επέμβαση
  • Ρωτάει αν υπάρχουν εκ των προτέρων οδηγίες-διαθήκη για τη ζωή 
  • Αναπτύσσει σχέδιο φροντίδας
  • Καταγράφει και κοινοποιεί όλες τις πληροφορίες σύμφωνα με την πολιτική του ιδρύματος.  
ΠΗΓΗ:Pamela Lynn

Κώδικας Νοσηλευτικής Δεοντολογίας

Οι Νοσηλευτές είναι θεματοφύλακες της υγείας των προσώπων που η πολιτεία τους εμπιστεύεται και οφεί­λουν ν’ αναγγέλλουν, όπως ορίζει ο νόμος, στα αρμόδια όργανα κάθε παράβαση νόμου που αφορά τη δημόσια τάξη.

Κανονισμοί Λειτουργίας Χειρουργείων Στην Ελλάδα Μέρος ΙΙ

 Οι κανονισμοί παρεμβαίνουν στο έργο των νοσηλευτών χειρουργείου (53,1%), των νοσηλευτών Αναισθησιολογίας (51%), των ιατρών χειρουργών (49%), του τεχνικού προσωπικού (28,65) και των φοιτητών νοσηλευτικών σχολών (20,4%).


Κανονισμοί Λειτουργίας Χειρουργείων Στην Ελλάδα – Μέρος ι

Οι κανονισμοί λειτουργίας των χειρουργείων αποτελούν την βάση για την καλή οργάνωση και διοίκηση διοίκηση των χειρουργείων. Η παρούσα μελέτη εξετάζει την ύπαρξή τους και το πλαίσιο μέσα στο οποίο διαμορφώθηκαν και λειτουργούν.
Δείτε Περισσότερα...