Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Χειρουργική Τράπεζα

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Η Χειρουργική Τράπεζα αποτελεί τον κυριότερο εξοπλισμό μέσα σε μια αίθουσα χειρουργείου. Από παλαιότερα η σημασία της Χειρουργικής Τράπεζας έμοιαζε σημαντική. Κατ' αρχάς στα παρελθόν οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονταν σε απλές κοινές Χειρουργικές Τράπεζες. Όπως άρχισε να γίνεται αντιληπτό , η σύγχρονες τάσεις αλλά και οι τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει προκαλέσει  μεγάλες αλλά και ποικίλες βελτιώσεις στον χειρουργικό εξοπλισμό γενικά αλλά και στην Χειρουργική Τράπεζα. Στην εποχή μας λόγω αυτής της βελτίωσης μπορεί κάθε χειρουργός οποιασδήποτε ειδικότητας και σε όποιο είδος εγχείρησης  πρόκειται να κάνει , να χρησιμοποιεί διάφορους τύπους Χειρουργικής Τράπεζας.
Το βασικότερο από όλα τα χαρακτηριστικά αυτών των τραπεζών είναι ότι ο ασθενής ο οποίος πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργείο μπορεί να παίρνει διάφορες θέσεις πάνω στην τράπεζα έτσι ώστε να διευκολύνεται το έργο του επαγγελματία υγείας κατά την εγχείρηση.
Οι Χειρουργικές Τράπεζες της σύγχρονης εποχής είναι ότι είναι τόσο τελειοποιημένες που  εξασφαλίζουν άνετη μεταφορά πριν την εγχείρηση (προεγχειρητικά) αλλά και μετά την εγχείρηση (μετεγχειρητικά) του ασθενή προς την κλινική. Ακολούθως , αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια στον ασθενή αλλά και στο προσωπικό του χειρουργείου.

Οι τύποι της Χειρουργικής Τράπεζας

Υδραυλική Χειρουργική Τράπεζα: Αποτελείται από μια αντλία ελαίου στην βάση της και για να λειτουργήσει υπάρχει ένας ποδοκίνητος μοχλός ο οποίος επιτυγχάνει την ανύψωση αλλά και την κίνηση του επιπέδου επιφάνειας της τράπεζας ώστε να μπορεί να εργαστεί ο χειρούργος. Σήμερα αυτός ο τύπος δεν χρησιμοποιείται , ενώ στο παρελθόν χρησιμοποιόταν πάρα πολύ.






Ηλεκτρική Χειρουργική Τράπεζα: είναι ο τύπος της Χειρουργικής Τράπεζας που λειτουργεί με ηλεκτρικό μηχανισμό. Περιέχει χειροκίνητα κομβία και ποδοκίνητους μοχλούς , οι οποίοι λειτουργούν μετά από πίεση. Αυτή η πίεση βοηθά έτσι ώστε να προσαρμοστεί σε διάφορες θέσεις . Για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη τράπεζα χρειάζεται μια ειδική ηλεκτρική εγκατάσταση που θα βρίσκεται στο δάπεδο της αίθουσας στην οποία θα εφαρμοστεί.

.


Χειρουργική Τράπεζα Μικτού Μηχανισμού :  είναι ο τύπος ,ο οποίος χρησιμοποιεί και τους δύο πιο πάνω τύπους, και Υδραυλική αλλά και Ηλεκτρική Τράπεζα. Αυτός ο τύπος θεωρείται πάρα πολύ εύχρηστος και στην εποχή μας είναι ο πλέον συνηθισμένος .Η Τράπεζα αυτή διαθέτει ποδοκίνητους και χειροκίνητους μοχλούς αλλά για να λειτουργήσει χρειάζεται ηλεκτρικά κομβία που πιέσεως.



 ------------------------------------------------------
Για Διάφορες Τεχνικές Προδιαγραφές Χειρουργικής Τράπεζας (Αφορούν Γενικής και Ορθοπεδικής Χειρουργικής) ,Πατήστε Εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου